Værtindegave idéer

Vi har nok alle sammen prøvet det. 10 minutter før vi skal af sted til festen og opdage at man har glemt at sørge for en værtindegave.

De fleste vil nok også sige at det var da ikke nødvendigt men vi vil helst medbringe et eller andet. Som oftest griber vi en flaske vin ned fra vinhylden som også er en vældig fin værtindegave. De fleste drikker jo vin med maden alligevel.

Det hænder dog at man kommer i tanke om det i tide og så får man mange gange lyst til at gøre lidt ekstra ud af det. Men hvad kunne det så være?

Her er lidt inspiration til værtindegaver.

 1. Sæt det i glas – Der er mange værtindegaver der kan sættes på glas der pyntes fint. Det kan være hjemmelavet müsli, citroner i en kande med opskrift til lemonade. Hjemmelavet marmelade eller en småkage opskrift i glas.
  Hjemmelavet müsli
  Kit til varm kakao
  Lemonade kit
 2. Lav en osteplatte
  ostetallerken
 3. Lav en snekugle – passer perfekt til jul, men kan laves med hvilke som helst motiver inden i.
  snowglobe
 4. Pynt sterinlys
  kanellys
 5. Lav din egen krydderolie
  krydderolivienolie
 6. Som sagt er en flaske vin en udmærket værtindegave. Så hvis man vil gøre lidt ud af den så kan den altid pyntes.
  winewrapping
 7. Lav en kurv med blandede ting. Hvis værten har nogle særlige interesser kan du lade ingredienserne afspejle det. Så som kaffe og tilhørende til kaffeelskeren eller en kurv med film, popmajs og andet tilhørende til filmelskeren (vil også passe fint til nytårsaften værtindegaven ;)
  Film kit